Sabtu, Oktober 16, 2010

Sejarah Kemerdekaan Tanah Melayu

Rentetan ini tiada dalam buku sejarah

1930 - Disebabkan menyedari hakikat ini Empayar British di bawah HM Ling George IV bersumpah/berjanji tidak akan megizinkan mana-mana kuasa dunia melenyapkan Raja-Raja Melayu dan mengerahkan seluruh tentera komanwel menghalau sebarang unsur penjajahan ke atas Tanah Melayu pada 1940an dan akan membantu seboleh mungkin.
1932 - King George IV seterusnya menjadi Raja Kristian pertama diberi penghormatan memasuki Kaabah setelah Kelantan di bawah Tok Kenali dan Sultan Ibrahim dengan Nasihat dari Perdana Menteri Datuk Perdana mengisytiharkan bermufarraqah(berpecah/berpisah Imam dan makmum) dengan kerajaan Islam Uthmaniah yanng menyokong gerakan Fascist dan Nazi, seterusnnya menyokong Empayar Raja Kristian terbesar penngganti kuasa Rom dan juga Kristia Orthodoks Vetican seterusnya bersama menngiystiharkan fahaman Nazi dan Fascist terkeluar dari agama samawi(Bible/Injil/Taurat dan Zabur).

1932 - Seluruh masjid di Kelantan dikerah membuat solat hajjatul-kubra menggunakan "Satiq Ketua Wali 7"(teknologi menghancurkan musuh dengan senjata faqir oleh golongan Para Wali Allah ahli kasyaf Istana dipimpin oleh Datuk Perdana)


1933 Tok Kenali meinggal dunia. Hitler mengetuai Nazi Germany. Nik Ahmad kamil pulang dari England bawa berita sedih, empayar British tergugat dengan muncul satu kuasa bukan dari Bible atau Quran dan Raja Melayu turut dibawah ancaman bahaya.


1941, telahan ahli astronomi British dan Tok Perdana(suruh ikut England/kristian, tinggalkan Uthmaniah/Islam) tepat, Peral Harbour dibom, 18 kapal perang tenggelam, 2800 wira USA terbunuh sekelip mata. selang sehari,, Jepun mendarat di Kota Bharu. Penjajahan ala diktator tanpa kitab samawi, dgn motto asia untuk asia" bermula. Rakyat segsara, dirogol, dipasa jadi buruh etc.


Beberapa pegawai British bertugas di pejabat Sultan Ibrahim yg tidak sempat dihantar ke England di bawa lari bersembunyi oleh moyangda kami Datuk Perwira Hj Nik Daud ke Kadok, tapi terpaksa berundur setelah diserang jepun di kadok, seterusnya ke Tanah Merah dan selamat ke Gua Musang setelah jambatan keretapi kusial dibom, bagi menyekat kemaraan jepun.


1942 Nik Ahmad Kamil dihantar ke England, desak kuasa USA dan British wujudkan pakatan tentera. USA batalkan dasar berkecuali, sanggu bantu british dan raja Melayu.


1943 Cairo Conference Chuchill, Roservelt dan Chiang Kai Shek setuju sebulat suara prok manhatan USD50billion buat bom Atom.


1945 Jepun dibom. general Yamashita ditangkap. Hitler bunuh diri. Uthmaniah berkubur. British dipanggil bantu Raja Melayu halau komunis.


1946 semua kuasa Jepun, Uthmaniah, Nazi, Fascist akhirnya berkubur. Raja Islam Bani Hasyim Melayu Malaysia dan Empayar Raja Kristian England terus kekal hingga kini. Datuk Perdana karang semua cerita dan satu kitab penting nak jaga kuasa raja ditinggalkan untuk kegunaan di belakang tabir(ahli-ahli zikir/doa makbul) itulah Kitab Pati Rahsia...kitab wajib & pegangan seluruh mqtk.


Perlembagaan UMNO siap dan didaftarklan. Dato Onn bin Jaafar YDP pertama.


Lalu Datuk Perdana berwasiat agar kami para cucu cicit Bani Hasyim agar patuh kepada HM King/Queen England sehingga munculnya Imam Bani Hasyim suatu hari nanti, yang juga telah ditunggu kehadirannya di Istana Buckingham. Tanah seluas lebih 2000 hektar di Kerala diserahkan secara sukarela oleh Sultan Ibrahim atas tanggngan kos peperangan secara bersama dengan British dan USA waktu itu untuk "Manhattan Project "(buat bom atom untuk musnahkan musuh sekaligus tanpa guna kuasa tentera).


1949 Sir Lawrence Guillermard maklumkan King Englannd uzur dan bakal beganti dengan anaknya. Lalu kami diajar menyayangi HM Queen.


1952 King meniggal dunia, HM Queen Elizabeth II ambil alih empayar england.


1956 Nik Ahmad Kamil dilantik Pesuruhjaya Tinggi Komanwelth bertanggungjawab ke aas lebih 50 buah negara di bawah jajahan british untuk beri kemerdekaan atau tidak, nasihat tertinggi mesti dari beliau.


1957 Nik Ahmad Kamil lafaz tanah Melayu merdeka di hadapan HM Queen pada masa sama Tunku lafaz di Stadium merdeka.


1963 Panca Seri Majapahit II dimasukkan kedalam prinsip rukun negara dengan membuang perkataan "Jihad" (rukun negara ada 5 jer, tiada jihad...!!)


1989 Pihak British membalas dengan memberikan soft loan sebanyak 295 juta pound sterling(RM1.2 bilion) untuk bina Dam terbesar di Kelantan, Empangan Pergau pada 1992-1998.


(hingga kini jika ada masalah duit, price water house akan datang, jika ada masalah undag-undang shear delamore aka datang....kristian telah berjanji tidak akan sekali-kali lawan raja-raja melayu bahkan akan sanggup bermati-matian jika diarahkan berperanng demi menjaga jedua-dua institusi raja ini, di hadapan arwah Datuk Perdana dan Datuk Perwira Kelantan ada 1946 setelah melihat kitab Pati Rahsia karangan Datuk Perdana, Ayah Nik Ahmad Kamil(melayu pertama lulusan Law 1st class England 1930) pengasas perlembagaan umno bersama Dato Onn bin Jaafar dan Datuk Panglima Bukit Seguntang yang akhirnya dilancarkan di Istana Johor 1946 dan menjadi pegangan seluruh ahli umno hingga kini...!!

Tiada ulasan: