Ahad, Mei 29, 2005

dewa..you awesome!~ live at KL Tower

akhirnya band kegemaranku datang buat kali kedua ke KL setelah first tournya yg dulu gagal di Malaysia. Dewa, nama yg tidak asing lg di arena muzik nusantara. 28/5/05 dewa dtg lagi ke KL utk mempromosikan album terbaru mereka "Laskar Cinta".

Aku decide nak pergi ke konsert tu dah lama.. dan aku gather ngan beberapa rakan aku. macam biasa lah..beli tiket depan gate adalah hobiku.. nasib baik belum abis..as i expected, tiket sure x habis coz dewa tak popular sangat kat malaysia, lainla kalau peterpan or sheila on 7. dengan tiket berharga rm50, aku berjaya berada dihadapan stage betul2 mengadap Once,dan Ahmad Dhani...asalnya aku berada ditengah-tengah crowd, then sekumpulan mamat indon yg membawa banner "Tualang Block M", menolak-nolak sesama sendiri (mereka mabuk) sehingga aku berjaya berada di depan.

Suasana memang best, just geng2 indon yg mabuk bikin kecoh sikit.. kalaulah diorang takder memang best ah... dewa mempersembahkan lagu2 lama dan baru dan dimulakan dengan lagu dr album laskar cinta,bintang lima, format masa depan,cintailah cinta. dimulakan dengan "matahari yang bucan" kalau x silap aku. then roman picisan,aku milikmu, kosong,mistikus cinta,sayap2 patah,lagu cinta,dua sejoli,aku cinta kau dan dia,cinta gila,hadapi dgn senyuman, satu,pangeran cinta,pupus,dan satu-satunya.

Lagu havoc adalah PUPUS,Pangeran Cinta,Satu, Cinta Gila.. ada gak minah yg bawak banner "Once Pick Me" dan menjerit-jerit nama Once.. damn u..bising laaaaaaa...totally konsert ni mmg berjaya...

p/s: Dhani still sombong seperti biasa

2 ulasan:

DarkWan berkata...

yoes.

cek dis out. sejukscript?

http://putera.manjung.net.my/

malimdewa berkata...

starting dengan lagu Roman Picisan.

check kat sini

http://malimdewa.blogspot.com