Sabtu, Julai 17, 2010

Biasalah tuuu

bila harga minyak dan gula naik, semua jadikan alasan nak naikkan harga barang.wait n see...dulu petrol naik RM2.70, tambang bas,harga makanan dan harga nak guna toilet pun melambung..bila harga petrol turun..diorang stick pada harga tu (kecuali kaum kapitalis yg turunkan harga atau tambah kuantiti produk dgn harga yg sama - contoh MC D lunch dgn Nestle). Tapi kita ni still lagi support kedai yang mahal2 tu such ah kopitiam or restoran nasi kandar. kalau orang kita jual mahal sikit,boikot MAHAL katanya,,tapi kalo restoran nasi kandar or kopitiam jual mahal..kita cakap BIASALAH tu..mamakkk..lepas tu kerajaan tersayang kita ambik la kesempatan ke atas sikap BIASALAHH kita tu.. naikkan harga..panggil prof kang kung cakap kat tv harga minyak naik bagus utk ekonomi, harga dulu naik bagus utk kesihatan.. MANA KUASA KITA SEBAGAI PENGGUNA? TARAKKKKK!!! dekat negara maju peniaga takut dekat pengguna..kat sini? kita takut dekat tauke..apa lagi BOIKOT!!!

p/s: dari dulu sampai sekarang kita asyik kena je dengan diorang ni sb kita tak melawan..orang naikkan harga,bising sekejap lepas tu buat macam terima je..lagi naik lemak mereka ni..harga mahal macam mana pun kita masih support mamak dan kopitiam...bak kata mereka "LIFESTYLE SEKARANG".

1 ulasan:

Fakeh berkata...

KAJIAN SEMASA MENGENAI PERKEMBANGAN WAHABBI DI MALAYSIA, SILA GOOGLE TAJUK-TAJUK SEPERTI DI BAWAH INI:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah
(h) TAJUK KHAS - BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA ASWJ

FAKEH KHALIFAH SAKA